Verify Time Zones: Macedonian

Index

MetazoneRegion: TZIDVVVV
generic
location
other
vvvv
generic
non-location
long
v
generic
non-location
short
zzzz
standard
non-location
long
z
standard
non-location
short
zzzz
daylight
non-location
long
z
daylight
non-location
short
View
Africa
GMT-01:00
MZ: Cape_Verde
Cape Verde: Atlantic/​Cape_VerdeВреме во Зелен ’РтВреме на Кабо ВердеВреме во Зелен ’РтСтандардно време на Кабо ВердеGMT-01:00n/an/aview
Africa
GMT+00:00
MZ: Africa_FarWestern
Western Sahara: Africa/​El_AaiunВреме во Западна СахараЗападноевропско време (Ел Ајун)WET (Ел Ајун)Западноевропско стандардно време (Ел Ајун)WET (Ел Ајун)Западноевропско летно време (Ел Ајун)WEST (Ел Ајун)
Africa
GMT+00:00
MZ: Liberia
Liberia: Africa/​MonroviaВреме во ЛиберијаСредно време по Гринич (Монровија)Време во ЛиберијаСредно време по Гринич (Монровија)GMT+00:00n/an/a
Africa
GMT+01:00
MZ: Africa_Western
Nigeria: Africa/​LagosВреме во НигеријаЗападноафриканско времеВреме во НигеријаЗападноафриканско стандардно времеGMT+01:00view
Angola: Africa/​LuandaВреме во АнголаЗападноафриканско време (Ангола)Време во АнголаЗападноафриканско стандардно време (Ангола)GMT+01:00view
Benin: Africa/​Porto-NovoВреме во БенинЗападноафриканско време (Бенин)Време во БенинЗападноафриканско стандардно време (Бенин)view
Cameroon: Africa/​DoualaВреме во КамерунЗападноафриканско време (Камерун)Време во КамерунЗападноафриканско стандардно време (Камерун)view
Central African Republic: Africa/​BanguiВреме во Централноафриканска РепубликаЗападноафриканско време (Централноафриканска Република)Време во Централноафриканска РепубликаЗападноафриканско стандардно време (Централноафриканска Република)view
Chad: Africa/​NdjamenaВреме во ЧадЗападноафриканско време (Чад)Време во ЧадЗападноафриканско стандардно време (Чад)view
Congo - Brazzaville: Africa/​BrazzavilleВреме во Конго - БразавилЗападноафриканско време (Конго - Бразавил)Време во Конго - БразавилЗападноафриканско стандардно време (Конго - Бразавил)view
Congo - Kinshasa: Africa/​KinshasaВреме во КиншасаЗападноафриканско време (Конго - Киншаса)Време во КиншасаЗападноафриканско стандардно време (Конго - Киншаса)view
Equatorial Guinea: Africa/​MalaboВреме во Екваторска ГвинејаЗападноафриканско време (Екваторска Гвинеја)Време во Екваторска ГвинејаЗападноафриканско стандардно време (Екваторска Гвинеја)view
Gabon: Africa/​LibrevilleВреме во ГабонЗападноафриканско време (Габон)Време во ГабонЗападноафриканско стандардно време (Габон)view
Niger: Africa/​NiameyВреме во НигерЗападноафриканско време (Нигер)Време во НигерЗападноафриканско стандардно време (Нигер)view
São Tomé & Príncipe: Africa/​Sao_TomeВреме во Сао Томе и ПринсипеЗападноафриканско време (Саун Томе)Време во Сао Томе и ПринсипеЗападноафриканско стандардно време (Саун Томе)view
Africa
GMT+02:00
MZ: Africa_Central
Mozambique: Africa/​MaputoВреме во МапутоСредноафриканско времеВреме во МапутоСредноафриканско времеGMT+02:00view
Botswana: Africa/​GaboroneВреме во БоцванаСредноафриканско време (Боцвана)Време во БоцванаСредноафриканско време (Боцвана)GMT+02:00view
Burundi: Africa/​BujumburaВреме во БурундиСредноафриканско време (Бурунди)Време во БурундиСредноафриканско време (Бурунди)view
Congo - Kinshasa: Africa/​LubumbashiВреме во ЛубумбашиСредноафриканско време (Конго - Киншаса)Време во ЛубумбашиСредноафриканско време (Конго - Киншаса)view
Malawi: Africa/​BlantyreВреме во МалавиСредноафриканско време (Малави)Време во МалавиСредноафриканско време (Малави)view
Namibia: Africa/​WindhoekВреме во НамибијаВреме во НамибијаВреме во НамибијаСредноафриканско време (Виндхук)view
Rwanda: Africa/​KigaliВреме во РуандаСредноафриканско време (Руанда)Време во РуандаСредноафриканско време (Руанда)view
Sudan: Africa/​KhartoumВреме во СуданВреме во СуданВреме во СуданСредноафриканско време (Картум)view
Zambia: Africa/​LusakaВреме во ЗамбијаСредноафриканско време (Замбија)Време во ЗамбијаСредноафриканско време (Замбија)view
Zimbabwe: Africa/​HarareВреме во ЗимбабвеСредноафриканско време (Зимбабве)Време во ЗимбабвеСредноафриканско време (Зимбабве)view
Africa
GMT+02:00
MZ: Africa_Southern
South Africa: Africa/​JohannesburgВреме во Јужноафриканска РепубликаВреме во Јужноафриканска РепубликаВреме во Јужноафриканска РепубликаВреме во Јужноафриканска РепубликаGMT+02:00view
Lesotho: Africa/​MaseruВреме во ЛесотоВреме во Јужноафриканска Република (Лесото)Време во ЛесотоВреме во Јужноафриканска Република (Лесото)GMT+02:00view
Swaziland: Africa/​MbabaneВреме во СвазилендВреме во Јужноафриканска Република (Свазиленд)Време во СвазилендВреме во Јужноафриканска Република (Свазиленд)view
Africa
GMT+03:00
MZ: Africa_Eastern
Kenya: Africa/​NairobiВреме во НајробиИсточноафриканско времеВреме во НајробиИсточноафриканско времеGMT+03:00view
Comoros: Indian/​ComoroВреме во Коморски ОстровиИсточноафриканско време (Коморски Острови)Време во Коморски ОстровиИсточноафриканско време (Коморски Острови)GMT+03:00view
Djibouti: Africa/​DjiboutiВреме во ЏибутиИсточноафриканско време (Џибути)Време во ЏибутиИсточноафриканско време (Џибути)view
Eritrea: Africa/​AsmeraВреме во АсмараИсточноафриканско време (Еритреја)Време во АсмараИсточноафриканско време (Еритреја)view
Ethiopia: Africa/​Addis_AbabaВреме во ЕтиопијаИсточноафриканско време (Етиопија)Време во ЕтиопијаИсточноафриканско време (Етиопија)view
Madagascar: Indian/​AntananarivoВреме во МадагаскарИсточноафриканско време (Мадагаскар)Време во МадагаскарИсточноафриканско време (Мадагаскар)view
Mayotte: Indian/​MayotteВреме во МајотИсточноафриканско време (Мајот)Време во МајотИсточноафриканско време (Мајот)view
Somalia: Africa/​MogadishuВреме во СомалијаИсточноафриканско време (Сомалија)Време во СомалијаИсточноафриканско време (Сомалија)view
South Sudan: Africa/​JubaВреме во Јужен СуданИсточноафриканско време (Џуба)Време во Јужен СуданИсточноафриканско време (Џуба)view
Tanzania: Africa/​Dar_es_SalaamВреме во ТанзанијаИсточноафриканско време (Танзанија)Време во ТанзанијаИсточноафриканско време (Танзанија)view
Uganda: Africa/​KampalaВреме во УгандаИсточноафриканско време (Уганда)Време во УгандаИсточноафриканско време (Уганда)view
Africa
GMT+04:00
MZ: Mauritius
Mauritius: Indian/​MauritiusВреме во МаврициусВреме на МаврициусВреме во МаврициусСтандардно време на МаврициусGMT+04:00view
Africa
GMT+04:00
MZ: Reunion
Réunion: Indian/​ReunionВреме во РеунионВреме на РијунионВреме во РеунионВреме на Ријунионview
Africa
GMT+04:00
MZ: Seychelles
Seychelles: Indian/​MaheВреме во СејшелиВреме на СејшелиВреме во СејшелиВреме на Сејшелиview
Africa
GMT+06:00
MZ: Indian_Ocean
British Indian Ocean Territory: Indian/​ChagosВреме во Британска Индоокеанска ТериторијаВреме на Индиски океанВреме во Британска Индоокеанска ТериторијаВреме на Индиски океанGMT+06:00view
Europe
GMT-01:00
MZ: Azores
Portugal: Atlantic/​AzoresВреме во Азорски ОстровиВреме на Азорските ОстровиВреме во Азорски ОстровиСтандардно време на Азорските ОстровиGMT-01:00Летно време на Азорските ОстровиGMT+00:00view
Europe
GMT+00:00
MZ: British
United Kingdom: Europe/​LondonВреме во Обединето КралствоВреме во Обединето КралствоВреме во Обединето КралствоСредно време по Гринич (Обединето Кралство)GMT+00:00Британско летно времеGMT+01:00
Europe
GMT+00:00
MZ: Europe_Western
Spain: Atlantic/​CanaryВреме во Канарски ОстровиЗападноевропско времеWETЗападноевропско стандардно времеWETЗападноевропско летно времеWESTview
Faroe Islands: Atlantic/​FaeroeВреме во Фарски ОстровиЗападноевропско време (Фарски Острови)WET (Фарски Острови)Западноевропско стандардно време (Фарски Острови)WET (Фарски Острови)Западноевропско летно време (Фарски Острови)WEST (Фарски Острови)view
Morocco: Africa/​CasablancaВреме во МарокоЗападноевропско време (Казабланка)WET (Казабланка)Западноевропско стандардно време (Казабланка)WET (Казабланка)Западноевропско летно време (Казабланка)WEST (Казабланка)view
Portugal: Atlantic/​MadeiraВреме во МадеираЗападноевропско време (Мадеира)WET (Мадеира)Западноевропско стандардно време (Мадеира)WET (Мадеира)Западноевропско летно време (Мадеира)WEST (Мадеира)view
Portugal: Europe/​LisbonВреме во ПортугалијаЗападноевропско време (Лисабон)WET (Лисабон)Западноевропско стандардно време (Лисабон)WET (Лисабон)Западноевропско летно време (Лисабон)WEST (Лисабон)view
Europe
GMT+00:00
MZ: GMT
Iceland: Atlantic/​ReykjavikВреме во РејкјавикСредно време по ГриничВреме во РејкјавикСредно време по ГриничGMT+00:00n/an/aview
Antarctica: Antarctica/​TrollВреме во ТролВреме во ТролВреме во ТролСредно време по Гринич (Трол)GMT+00:00Трол (+1)GMT+02:00view
Burkina Faso: Africa/​OuagadougouВреме во Буркина ФасоСредно време по Гринич (Буркина Фасо)Време во Буркина ФасоСредно време по Гринич (Буркина Фасо)n/an/aview
Côte d’Ivoire: Africa/​AbidjanВреме во АбиџанСредно време по Гринич (Брегот на Слоновата Коска)Време во АбиџанСредно време по Гринич (Брегот на Слоновата Коска)view
Gambia: Africa/​BanjulВреме во ГамбијаСредно време по Гринич (Гамбија)Време во ГамбијаСредно време по Гринич (Гамбија)view
Ghana: Africa/​AccraВреме во ГанаСредно време по Гринич (Гана)Време во ГанаСредно време по Гринич (Гана)view
Greenland: America/​DanmarkshavnВреме во ДанмаркшанСредно време по Гринич (Данмаркшан)Време во ДанмаркшанСредно време по Гринич (Данмаркшан)view
Guernsey: Europe/​GuernseyВреме во ГернзиВреме во ГернзиВреме во ГернзиСредно време по Гринич (Гернзи)Гернзи (+1)GMT+01:00view
Guinea: Africa/​ConakryВреме во ГвинејаСредно време по Гринич (Гвинеја)Време во ГвинејаСредно време по Гринич (Гвинеја)n/an/aview
Guinea-Bissau: Africa/​BissauВреме во Гвинеја-БисауСредно време по Гринич (Бисау)Време во Гвинеја-БисауСредно време по Гринич (Бисау)view
Isle of Man: Europe/​Isle_of_ManВреме во Остров МанВреме во Остров МанВреме во Остров МанСредно време по Гринич (Остров Ман)Остров Ман (+1)GMT+01:00view
Jersey: Europe/​JerseyВреме во ЏерсиВреме во ЏерсиВреме во ЏерсиСредно време по Гринич (Џерзи)Џерси (+1)view
Mali: Africa/​BamakoВреме во МалиСредно време по Гринич (Мали)Време во МалиСредно време по Гринич (Мали)n/an/aview
Mauritania: Africa/​NouakchottВреме во МавританијаСредно време по Гринич (Мавританија)Време во МавританијаСредно време по Гринич (Мавританија)view
Senegal: Africa/​DakarВреме во СенегалСредно време по Гринич (Сенегал)Време во СенегалСредно време по Гринич (Сенегал)view
Sierra Leone: Africa/​FreetownВреме во Сиера ЛеонеСредно време по Гринич (Сиера Леоне)Време во Сиера ЛеонеСредно време по Гринич (Сиера Леоне)view
St. Helena: Atlantic/​St_HelenaВреме во Света ЕленаСредно време по Гринич (Света Елена)Време во Света ЕленаСредно време по Гринич (Света Елена)view
Togo: Africa/​LomeВреме во ТогоСредно време по Гринич (Того)Време во ТогоСредно време по Гринич (Того)view
Europe
GMT+00:00
MZ: Irish
Ireland: Europe/​DublinВреме во ДаблинВреме во ДаблинВреме во ДаблинСредно време по Гринич (Ирска)GMT+00:00Ирско стандардно времеGMT+01:00
Europe
GMT+01:00
MZ: Europe_Central
France: Europe/​ParisВреме во ПаризСредноевропско време (Франција)CET (Франција)Средноевропско стандардно време (Франција)CET (Франција)Средноевропско летно време (Франција)CEST (Франција)view
Albania: Europe/​TiraneВреме во АлбанијаСредноевропско време (Албанија)CET (Албанија)Средноевропско стандардно време (Албанија)CET (Албанија)Средноевропско летно време (Албанија)CEST (Албанија)view
Algeria: Africa/​AlgiersВреме во АлжирСредноевропско време (Алжир)CET (Алжир)Средноевропско стандардно време (Алжир)CET (Алжир)n/an/aview
Andorra: Europe/​AndorraВреме во АндораСредноевропско време (Андора)CET (Андора)Средноевропско стандардно време (Андора)CET (Андора)Средноевропско летно време (Андора)CEST (Андора)view
Austria: Europe/​ViennaВреме во АвстријаСредноевропско време (Австрија)CET (Австрија)Средноевропско стандардно време (Австрија)CET (Австрија)Средноевропско летно време (Австрија)CEST (Австрија)view
Belgium: Europe/​BrusselsВреме во БелгијаСредноевропско време (Белгија)CET (Белгија)Средноевропско стандардно време (Белгија)CET (Белгија)Средноевропско летно време (Белгија)CEST (Белгија)view
Bosnia & Herzegovina: Europe/​SarajevoВреме во Босна и ХерцеговинаСредноевропско време (Босна и Херцеговина)CET (Босна и Херцеговина)Средноевропско стандардно време (Босна и Херцеговина)CET (Босна и Херцеговина)Средноевропско летно време (Босна и Херцеговина)CEST (Босна и Херцеговина)view
Croatia: Europe/​ZagrebВреме во ХрватскаСредноевропско време (Хрватска)CET (Хрватска)Средноевропско стандардно време (Хрватска)CET (Хрватска)Средноевропско летно време (Хрватска)CEST (Хрватска)view
Czechia: Europe/​PragueВреме во ЧешкаСредноевропско време (Чешка)CET (Чешка)Средноевропско стандардно време (Чешка)CET (Чешка)Средноевропско летно време (Чешка)CEST (Чешка)view
Denmark: Europe/​CopenhagenВреме во ДанскаСредноевропско време (Данска)CET (Данска)Средноевропско стандардно време (Данска)CET (Данска)Средноевропско летно време (Данска)CEST (Данска)view
Germany: Europe/​BerlinВреме во БерлинСредноевропско време (Германија)CET (Германија)Средноевропско стандардно време (Германија)CET (Германија)Средноевропско летно време (Германија)CEST (Германија)view
Germany: Europe/​BusingenВреме во БисингенСредноевропско време (Бисинген)CET (Бисинген)Средноевропско стандардно време (Бисинген)CET (Бисинген)Средноевропско летно време (Бисинген)CEST (Бисинген)view
Gibraltar: Europe/​GibraltarВреме во ГибралтарСредноевропско време (Гибралтар)CET (Гибралтар)Средноевропско стандардно време (Гибралтар)CET (Гибралтар)Средноевропско летно време (Гибралтар)CEST (Гибралтар)view
Hungary: Europe/​BudapestВреме во УнгаријаСредноевропско време (Унгарија)CET (Унгарија)Средноевропско стандардно време (Унгарија)CET (Унгарија)Средноевропско летно време (Унгарија)CEST (Унгарија)view
Italy: Europe/​RomeВреме во ИталијаСредноевропско време (Италија)CET (Италија)Средноевропско стандардно време (Италија)CET (Италија)Средноевропско летно време (Италија)CEST (Италија)view
Liechtenstein: Europe/​VaduzВреме во ЛихтенштајнСредноевропско време (Лихтенштајн)CET (Лихтенштајн)Средноевропско стандардно време (Лихтенштајн)CET (Лихтенштајн)Средноевропско летно време (Лихтенштајн)CEST (Лихтенштајн)view
Luxembourg: Europe/​LuxembourgВреме во ЛуксембургСредноевропско време (Луксембург)CET (Луксембург)Средноевропско стандардно време (Луксембург)CET (Луксембург)Средноевропско летно време (Луксембург)CEST (Луксембург)view
Macedonia: Europe/​SkopjeВреме во МакедонијаСредноевропско времеCETСредноевропско стандардно времеCETСредноевропско летно времеCESTview
Malta: Europe/​MaltaВреме во МалтаСредноевропско време (Малта)CET (Малта)Средноевропско стандардно време (Малта)CET (Малта)Средноевропско летно време (Малта)CEST (Малта)view
Monaco: Europe/​MonacoВреме во МонакоСредноевропско време (Монако)CET (Монако)Средноевропско стандардно време (Монако)CET (Монако)Средноевропско летно време (Монако)CEST (Монако)view
Montenegro: Europe/​PodgoricaВреме во Црна ГораСредноевропско време (Црна Гора)CET (Црна Гора)Средноевропско стандардно време (Црна Гора)CET (Црна Гора)Средноевропско летно време (Црна Гора)CEST (Црна Гора)view
Netherlands: Europe/​AmsterdamВреме во ХоландијаСредноевропско време (Холандија)CET (Холандија)Средноевропско стандардно време (Холандија)CET (Холандија)Средноевропско летно време (Холандија)CEST (Холандија)view
Norway: Europe/​OsloВреме во ОслоСредноевропско време (Норвешка)CET (Норвешка)Средноевропско стандардно време (Норвешка)CET (Норвешка)Средноевропско летно време (Норвешка)CEST (Норвешка)view
Poland: Europe/​WarsawВреме во ВаршаваСредноевропско време (Полска)CET (Полска)Средноевропско стандардно време (Полска)CET (Полска)Средноевропско летно време (Полска)CEST (Полска)view
San Marino: Europe/​San_MarinoВреме во Сан МариноСредноевропско време (Сан Марино)CET (Сан Марино)Средноевропско стандардно време (Сан Марино)CET (Сан Марино)Средноевропско летно време (Сан Марино)CEST (Сан Марино)view
Serbia: Europe/​BelgradeВреме во СрбијаСредноевропско време (Србија)CET (Србија)Средноевропско стандардно време (Србија)CET (Србија)Средноевропско летно време (Србија)CEST (Србија)view
Slovakia: Europe/​BratislavaВреме во СловачкаСредноевропско време (Словачка)CET (Словачка)Средноевропско стандардно време (Словачка)CET (Словачка)Средноевропско летно време (Словачка)CEST (Словачка)view
Slovenia: Europe/​LjubljanaВреме во СловенијаСредноевропско време (Словенија)CET (Словенија)Средноевропско стандардно време (Словенија)CET (Словенија)Средноевропско летно време (Словенија)CEST (Словенија)view
Spain: Africa/​CeutaВреме во СеутаСредноевропско време (Сеута)CET (Сеута)Средноевропско стандардно време (Сеута)CET (Сеута)Средноевропско летно време (Сеута)CEST (Сеута)view
Spain: Europe/​MadridВреме во ШпанијаСредноевропско време (Шпанија)CET (Шпанија)Средноевропско стандардно време (Шпанија)CET (Шпанија)Средноевропско летно време (Шпанија)CEST (Шпанија)view
Svalbard & Jan Mayen: Arctic/​LongyearbyenВреме во Свалбард и Жан МејенСредноевропско време (Лонгјирбјен)CET (Лонгјирбјен)Средноевропско стандардно време (Лонгјирбјен)CET (Лонгјирбјен)Средноевропско летно време (Лонгјирбјен)CEST (Лонгјирбјен)view
Sweden: Europe/​StockholmВреме во ШведскаСредноевропско време (Шведска)CET (Шведска)Средноевропско стандардно време (Шведска)CET (Шведска)Средноевропско летно време (Шведска)CEST (Шведска)view
Switzerland: Europe/​ZurichВреме во ШвајцаријаСредноевропско време (Швајцарија)CET (Швајцарија)Средноевропско стандардно време (Швајцарија)CET (Швајцарија)Средноевропско летно време (Швајцарија)CEST (Швајцарија)view
Tunisia: Africa/​TunisВреме во ТунисСредноевропско време (Тунис)CET (Тунис)Средноевропско стандардно време (Тунис)CET (Тунис)n/an/aview
Vatican City: Europe/​VaticanВреме во ВатиканСредноевропско време (Ватикан)CET (Ватикан)Средноевропско стандардно време (Ватикан)CET (Ватикан)Средноевропско летно време (Ватикан)CEST (Ватикан)view
Europe
GMT+02:00
MZ: Europe_Eastern
Romania: Europe/​BucharestВреме во РоманијаИсточноевропско времеEETИсточноевропско стандардно времеEETИсточноевропско летно времеEESTview
Bulgaria: Europe/​SofiaВреме во БугаријаИсточноевропско време (Бугарија)EET (Бугарија)Источноевропско стандардно време (Бугарија)EET (Бугарија)Источноевропско летно време (Бугарија)EEST (Бугарија)view
Cyprus: Asia/​NicosiaВреме во НикозијаИсточноевропско време (Кипар)EET (Кипар)Источноевропско стандардно време (Кипар)EET (Кипар)Источноевропско летно време (Кипар)EEST (Кипар)view
Egypt: Africa/​CairoВреме во КаироИсточноевропско време (Египет)EET (Египет)Источноевропско стандардно време (Египет)EET (Египет)n/an/aview
Estonia: Europe/​TallinnВреме во ЕстонијаИсточноевропско време (Талин)EET (Талин)Источноевропско стандардно време (Талин)EET (Талин)Источноевропско летно време (Талин)EEST (Талин)view
Finland: Europe/​HelsinkiВреме во ФинскаИсточноевропско време (Финска)EET (Финска)Источноевропско стандардно време (Финска)EET (Финска)Источноевропско летно време (Финска)EEST (Финска)view
Greece: Europe/​AthensВреме во ГрцијаИсточноевропско време (Грција)EET (Грција)Источноевропско стандардно време (Грција)EET (Грција)Источноевропско летно време (Грција)EEST (Грција)view
Jordan: Asia/​AmmanВреме во ЈорданИсточноевропско време (Јордан)EET (Јордан)Источноевропско стандардно време (Јордан)EET (Јордан)Источноевропско летно време (Јордан)EEST (Јордан)view
Latvia: Europe/​RigaВреме во ЛатвијаИсточноевропско време (Рига)EET (Рига)Источноевропско стандардно време (Рига)EET (Рига)Источноевропско летно време (Рига)EEST (Рига)view
Lebanon: Asia/​BeirutВреме во ЛибанИсточноевропско време (Либан)EET (Либан)Источноевропско стандардно време (Либан)EET (Либан)Источноевропско летно време (Либан)EEST (Либан)view
Libya: Africa/​TripoliВреме во ТриполиИсточноевропско време (Триполи)EET (Триполи)Источноевропско стандардно време (Триполи)EET (Триполи)n/an/aview
Lithuania: Europe/​VilniusВреме во ЛитванијаИсточноевропско време (Вилнус)EET (Вилнус)Источноевропско стандардно време (Вилнус)EET (Вилнус)Источноевропско летно време (Вилнус)EEST (Вилнус)view
Moldova: Europe/​ChisinauВреме во КишинауИсточноевропско време (Кишинау)EET (Кишинау)Источноевропско стандардно време (Кишинау)EET (Кишинау)Источноевропско летно време (Кишинау)EEST (Кишинау)view
Palestinian Territories: Asia/​GazaВреме во ГазаИсточноевропско време (Газа)EET (Газа)Источноевропско стандардно време (Газа)EET (Газа)Источноевропско летно време (Газа)EEST (Газа)view
Palestinian Territories: Asia/​HebronВреме во ХебронИсточноевропско време (Хеброн)EET (Хеброн)Источноевропско стандардно време (Хеброн)EET (Хеброн)Источноевропско летно време (Хеброн)EEST (Хеброн)view
Russia: Europe/​KaliningradВреме во КалининградИсточноевропско време (Калининград)EET (Калининград)Источноевропско стандардно време (Калининград)EET (Калининград)n/an/aview
Syria: Asia/​DamascusВреме во СиријаИсточноевропско време (Сирија)EET (Сирија)Источноевропско стандардно време (Сирија)EET (Сирија)Источноевропско летно време (Сирија)EEST (Сирија)view
Ukraine: Europe/​KievВреме во КиевИсточноевропско време (Киев)EET (Киев)Источноевропско стандардно време (Киев)EET (Киев)Источноевропско летно време (Киев)EEST (Киев)view
Ukraine: Europe/​UzhgorodВреме во УжхородИсточноевропско време (Ужхород)EET (Ужхород)Источноевропско стандардно време (Ужхород)EET (Ужхород)Источноевропско летно време (Ужхород)EEST (Ужхород)view
Ukraine: Europe/​ZaporozhyeВреме во ЗапорожјеИсточноевропско време (Запорожје)EET (Запорожје)Источноевропско стандардно време (Запорожје)EET (Запорожје)Источноевропско летно време (Запорожје)EEST (Запорожје)view
Åland Islands: Europe/​MariehamnВреме во Оландски ОстровиИсточноевропско време (Оландски Острови)EET (Оландски Острови)Источноевропско стандардно време (Оландски Острови)EET (Оландски Острови)Источноевропско летно време (Оландски Острови)EEST (Оландски Острови)view
Europe
GMT+03:00
MZ: Europe_Further_Eastern
Belarus: Europe/​MinskВреме во БелорусијаВреме во Москва (Минск)Време во БелорусијаСтандардно време во Москва (Минск)GMT+03:00n/an/aview
Oceania
GMT-11:00
MZ: Niue
Niue: Pacific/​NiueВреме во НиујеВреме во НиуеВреме во НиујеВреме во НиуеGMT-11:00view
Oceania
GMT-11:00
MZ: Samoa
American Samoa: Pacific/​Pago_PagoВреме во Паго ПагоВреме во СамоаВреме во Паго ПагоСтандардно време во Самоаview
U.S. Outlying Islands: Pacific/​MidwayВреме во МидвејВреме во Самоа (Мидвеј)Време во МидвејСтандардно време во Самоа (Мидвеј)GMT-11:00view
Oceania
GMT-10:00
MZ: Cook
Cook Islands: Pacific/​RarotongaВреме во Кукови ОстровиВреме на Островите КукВреме во Кукови ОстровиСтандардно време на Островите КукGMT-10:00view
Oceania
GMT-10:00
MZ: Tahiti
French Polynesia: Pacific/​TahitiВреме во Француска ПолинезијаВреме во ТахитиВреме во Француска ПолинезијаВреме во Тахитиview
Oceania
GMT-09:30
MZ: Marquesas
French Polynesia: Pacific/​MarquesasВреме во Маркески ОстровиВреме во МаркесасВреме во Маркески ОстровиВреме во МаркесасGMT-09:30view
Oceania
GMT-09:00
MZ: Gambier
French Polynesia: Pacific/​GambierВреме во ГамбијеВреме во ГамбеВреме во ГамбијеВреме во ГамбеGMT-09:00view
Oceania
GMT-08:00
MZ: Pitcairn
Pitcairn Islands: Pacific/​PitcairnВреме во Питкернски ОстровиВреме во ПиткернВреме во Питкернски ОстровиВреме во ПиткернGMT-08:00view
Oceania
GMT+09:00
MZ: Palau
Palau: Pacific/​PalauВреме во ПалауВреме во ПалауВреме во ПалауВреме во ПалауGMT+09:00view
Oceania
GMT+10:00
MZ: Chamorro
Northern Mariana Islands: Pacific/​SaipanВреме во Северни Маријански ОстровиВреме во ЧамороВреме во Северни Маријански ОстровиВреме во ЧамороGMT+10:00view
Oceania
GMT+10:00
MZ: Guam
Guam: Pacific/​GuamВреме во ГуамВреме во Чаморо (Гуам)Време во ГуамВреме во Чаморо (Гуам)
Oceania
GMT+10:00
MZ: North_Mariana
Northern Mariana Islands: Pacific/​SaipanВреме во Северни Маријански ОстровиВреме во ЧамороВреме во Северни Маријански ОстровиВреме во Чаморо
Oceania
GMT+10:00
MZ: Papua_New_Guinea
Papua New Guinea: Pacific/​Port_MoresbyВреме во Порт МорсбиВреме во Папуа Нова ГвинејаВреме во Порт МорсбиВреме во Папуа Нова Гвинејаview
Oceania
GMT+10:00
MZ: Truk
Micronesia: Pacific/​TrukВреме во ЧукВреме во ЧуукВреме во ЧукВреме во Чуукview
Oceania
GMT+11:00
MZ: Kosrae
Micronesia: Pacific/​KosraeВреме во КосраеВреме во КосраВреме во КосраеВреме во КосраGMT+11:00view
Oceania
GMT+11:00
MZ: New_Caledonia
New Caledonia: Pacific/​NoumeaВреме во Нова КаледонијаВреме во Нова КаледонијаВреме во Нова КаледонијаСтандардно време во Нова Каледонијаview
Oceania
GMT+11:00
MZ: Ponape
Micronesia: Pacific/​PonapeВреме во ПонпејВреме во ПонапеВреме во ПонпејВреме во Понапеview
Oceania
GMT+11:00
MZ: Solomon
Solomon Islands: Pacific/​GuadalcanalВреме во ГвадалканалВреме на Соломонските островиВреме во ГвадалканалВреме на Соломонските островиview
Oceania
GMT+11:00
MZ: Vanuatu
Vanuatu: Pacific/​EfateВреме во ВануатуВреме во ВануатуВреме во ВануатуСтандардно време во Вануатуview
Oceania
GMT+12:00
MZ: Fiji
Fiji: Pacific/​FijiВреме во ФиџиВреме во ФиџиВреме во ФиџиСтандардно време во ФиџиGMT+12:00view
Oceania
GMT+12:00
MZ: Gilbert_Islands
Kiribati: Pacific/​TarawaВреме во ТараваВреме на Островите ГилбертВреме во ТараваВреме на Островите Гилбертview
Oceania
GMT+12:00
MZ: Kwajalein
Marshall Islands: Pacific/​KwajaleinВреме во КваџалејнВреме на Маршалски Острови (Кваџалејн)Време во КваџалејнВреме на Маршалски Острови (Кваџалејн)
Oceania
GMT+12:00
MZ: Marshall_Islands
Marshall Islands: Pacific/​MajuroВреме во МаџуроВреме на Маршалски ОстровиВреме во МаџуроВреме на Маршалски Островиview
Oceania
GMT+12:00
MZ: Nauru
Nauru: Pacific/​NauruВреме во НауруВреме во НауруВреме во НауруВреме во Науруview
Oceania
GMT+12:00
MZ: Tuvalu
Tuvalu: Pacific/​FunafutiВреме во ТувалуВреме во ТувалуВреме во ТувалуВреме во Тувалуview
Oceania
GMT+12:00
MZ: Wake
U.S. Outlying Islands: Pacific/​WakeВреме во ВејкВреме на островот ВејкВреме во ВејкВреме на островот Вејкview
Oceania
GMT+12:00
MZ: Wallis
Wallis & Futuna: Pacific/​WallisВреме во Валис и ФутунаВреме во Валис и ФутунаВреме во Валис и ФутунаВреме во Валис и Футунаview
Oceania
GMT+13:00
MZ: Apia
Samoa: Pacific/​ApiaВреме во АпијаВреме во АпијаВреме во АпијаСтандардно време во АпијаGMT+13:00Летно време во АпијаGMT+14:00view
Oceania
GMT+13:00
MZ: Phoenix_Islands
Kiribati: Pacific/​EnderburyВреме во ЕндербериВреме на Островите ФениксВреме во ЕндербериВреме на Островите Фениксn/an/aview
Oceania
GMT+13:00
MZ: Tokelau
Tokelau: Pacific/​FakaofoВреме во ТокелауВреме во ТокелауВреме во ТокелауВреме во Токелауview
Oceania
GMT+13:00
MZ: Tonga
Tonga: Pacific/​TongatapuВреме во ТонгаВреме во ТонгаВреме во ТонгаСтандардно време во Тонгаview
Oceania
GMT+14:00
MZ: Line_Islands
Kiribati: Pacific/​KiritimatiВреме во КиритиматиВреме во Линиски ОстровиВреме во КиритиматиВреме во Линиски ОстровиGMT+14:00view
North America
GMT-10:00
MZ: Bering
United States: America/​AdakВреме во АдакВреме во Хаваи - Алеутски острови (Адак)Време во АдакСтандардно време во Хаваи - Алеутски острови (Адак)GMT-10:00Летно сметање на времето во Хаваи - Алеутски острови (Адак)GMT-09:00
North America
GMT-10:00
MZ: Hawaii_Aleutian
United States: Pacific/​HonoluluВреме во ХонолулуВреме во Хаваи - Алеутски островиВреме во ХонолулуСтандардно време во Хаваи - Алеутски островиn/an/aview
U.S. Outlying Islands: Pacific/​JohnstonВреме во ЏонстонВреме во Хаваи - Алеутски острови (Џонстон)Време во ЏонстонСтандардно време во Хаваи - Алеутски острови (Џонстон)GMT-10:00view
North America
GMT-09:00
MZ: Alaska
United States: America/​JuneauВреме во ЏуноВреме во АлјаскаВреме во ЏуноСтандардно време во АлјаскаGMT-09:00Летно сметање на времето во АлјаскаGMT-08:00view
United States: America/​MetlakatlaВреме во МетлакатлаВреме во Алјаска (Метлакатла)Време во МетлакатлаСтандардно време во Алјаска (Метлакатла)GMT-09:00Летно сметање на времето во Алјаска (Метлакатла)GMT-08:00view
United States: America/​NomeВреме во НомВреме во Алјаска (Ном)Време во НомСтандардно време во Алјаска (Ном)Летно сметање на времето во Алјаска (Ном)view
United States: America/​SitkaВреме во СиткаВреме во Алјаска (Ситка)Време во СиткаСтандардно време во Алјаска (Ситка)Летно сметање на времето во Алјаска (Ситка)view
North America
GMT-09:00
MZ: Alaska_Hawaii
United States: America/​AnchorageВреме во ЕнкориџВреме во Алјаска (Енкориџ)Време во ЕнкориџСтандардно време во Алјаска (Енкориџ)GMT-09:00Летно сметање на времето во Алјаска (Енкориџ)GMT-08:00
North America
GMT-09:00
MZ: Yukon
United States: America/​YakutatВреме во ЈакутатВреме во Алјаска (Јакутат)Време во ЈакутатСтандардно време во Алјаска (Јакутат)Летно сметање на времето во Алјаска (Јакутат)
North America
GMT-08:00
MZ: America_Pacific
United States: America/​Los_AngelesВреме во Лос АнџелесПацифичко времеВреме во Лос АнџелесПацифичко стандардно времеGMT-08:00Пацифичко летно сметање на времетоGMT-07:00view
Canada: America/​DawsonВреме во ДосонПацифичко време (Досон)Време во ДосонПацифичко стандардно време (Досон)GMT-08:00Пацифичко летно сметање на времето (Досон)GMT-07:00view
Canada: America/​VancouverВреме во ВанкуверПацифичко време (Канада)Време во ВанкуверПацифичко стандардно време (Канада)Пацифичко летно сметање на времето (Канада)view
Canada: America/​WhitehorseВреме во ВајтхорсПацифичко време (Вајтхорс)Време во ВајтхорсПацифичко стандардно време (Вајтхорс)Пацифичко летно сметање на времето (Вајтхорс)view
Mexico: America/​TijuanaВреме во ТихуанаПацифичко време (Мексико)Време во ТихуанаПацифичко стандардно време (Мексико)Пацифичко летно сметање на времето (Мексико)view
North America
GMT-08:00
MZ: Mexico_Northwest
Mexico: America/​Santa_IsabelВреме во Света ИзабелаВреме во северозападно МексикоВреме во Света ИзабелаСтандардно време во северозападно МексикоGMT-08:00Летно сметање на времето во северозападно МексикоGMT-07:00view
North America
GMT-07:00
MZ: America_Mountain
United States: America/​DenverВреме во ДенверПланинско времеВреме во ДенверПланинско стандардно времеGMT-07:00Планинско летно сметање на времетоGMT-06:00view
Canada: America/​Cambridge_BayВреме во Кембриџ БејПланинско време (Кембриџ Беј)Време во Кембриџ БејПланинско стандардно време (Кембриџ Беј)GMT-07:00Планинско летно сметање на времето (Кембриџ Беј)GMT-06:00view
Canada: America/​CrestonВреме во КрестонПланинско време (Крестон)Време во КрестонПланинско стандардно време (Крестон)n/an/aview
Canada: America/​Dawson_CreekВреме во Досон КрикПланинско време (Досон Крик)Време во Досон КрикПланинско стандардно време (Досон Крик)view
Canada: America/​EdmontonВреме во ЕдмонтонПланинско време (Канада)Време во ЕдмонтонПланинско стандардно време (Канада)Планинско летно сметање на времето (Канада)GMT-06:00view
Canada: America/​Fort_NelsonВреме во Форт НелсонПланинско време (Форт Нелсон)Време во Форт НелсонПланинско стандардно време (Форт Нелсон)n/an/aview
Canada: America/​InuvikВреме во ИнувикПланинско време (Инувик)Време во ИнувикПланинско стандардно време (Инувик)Планинско летно сметање на времето (Инувик)GMT-06:00view
Canada: America/​YellowknifeВреме во ЈелоунајфПланинско време (Јелоунајф)Време во ЈелоунајфПланинско стандардно време (Јелоунајф)Планинско летно сметање на времето (Јелоунајф)view
Mexico: America/​OjinagaВреме во ОхинагаПланинско време (Охинага)Време во ОхинагаПланинско стандардно време (Охинага)Планинско летно сметање на времето (Охинага)view
United States: America/​BoiseВреме во БојзиПланинско време (Бојзи)Време во БојзиПланинско стандардно време (Бојзи)Планинско летно сметање на времето (Бојзи)view
United States: America/​PhoenixВреме во ФениксПланинско време (Феникс)Време во ФениксПланинско стандардно време (Феникс)n/an/aview
North America
GMT-07:00
MZ: Mexico_Pacific
Mexico: America/​MazatlanВреме во МазатланПацифичко време во МексикоВреме во МазатланСтандардно пацифичко време во МексикоGMT-07:00Летно пацифичко време во МексикоGMT-06:00view
Mexico: America/​ChihuahuaВреме во ЧиваваПацифичко време во Мексико (Чивава)Време во ЧиваваСтандардно пацифичко време во Мексико (Чивава)GMT-07:00Летно пацифичко време во Мексико (Чивава)GMT-06:00view
Mexico: America/​HermosilloВреме во ЕрмосиљоПацифичко време во Мексико (Ермосиљо)Време во ЕрмосиљоСтандардно пацифичко време во Мексико (Ермосиљо)n/an/aview
North America
GMT-06:00
MZ: America_Central
United States: America/​ChicagoВреме во ЧикагоЦентрално време во Северна АмерикаВреме во ЧикагоЦентрално стандардно време во Северна АмерикаGMT-06:00Централно летно сметање на времетоGMT-05:00view
Belize: America/​BelizeВреме во БелизеЦентрално време во Северна Америка (Белизе)Време во БелизеЦентрално стандардно време во Северна Америка (Белизе)GMT-06:00n/an/aview
Canada: America/​Rainy_RiverВреме во Рејни РиверЦентрално време во Северна Америка (Рејни Ривер)Време во Рејни РиверЦентрално стандардно време во Северна Америка (Рејни Ривер)Централно летно сметање на времето (Рејни Ривер)GMT-05:00view
Canada: America/​Rankin_InletВреме во Ренкин ИнлетЦентрално време во Северна Америка (Ренкин Инлет)Време во Ренкин ИнлетЦентрално стандардно време во Северна Америка (Ренкин Инлет)Централно летно сметање на времето (Ренкин Инлет)view
Canada: America/​ReginaВреме во РеџајнаЦентрално време во Северна Америка (Реџајна)Време во РеџајнаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Реџајна)n/an/aview
Canada: America/​ResoluteВреме во РезолутЦентрално време во Северна Америка (Резолут)Време во РезолутЦентрално стандардно време во Северна Америка (Резолут)Централно летно сметање на времето (Резолут)GMT-05:00view
Canada: America/​Swift_CurrentВреме во Свифт КурентЦентрално време во Северна Америка (Свифт Курент)Време во Свифт КурентЦентрално стандардно време во Северна Америка (Свифт Курент)n/an/aview
Canada: America/​WinnipegВреме во ВинипегЦентрално време во Северна Америка (Канада)Време во ВинипегЦентрално стандардно време во Северна Америка (Канада)Централно летно сметање на времето (Канада)GMT-05:00view
Costa Rica: America/​Costa_RicaВреме во КостарикаЦентрално време во Северна Америка (Костарика)Време во КостарикаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Костарика)n/an/aview
El Salvador: America/​El_SalvadorВреме во Ел СалвадорЦентрално време во Северна Америка (Ел Салвадор)Време во Ел СалвадорЦентрално стандардно време во Северна Америка (Ел Салвадор)view
Guatemala: America/​GuatemalaВреме во ГватемалаЦентрално време во Северна Америка (Гватемала)Време во ГватемалаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Гватемала)view
Honduras: America/​TegucigalpaВреме во ХондурасЦентрално време во Северна Америка (Хондурас)Време во ХондурасЦентрално стандардно време во Северна Америка (Хондурас)view
Mexico: America/​Bahia_BanderasВреме во Бахија де БандерасЦентрално време во Северна Америка (Бахија де Бандерас)Време во Бахија де БандерасЦентрално стандардно време во Северна Америка (Бахија де Бандерас)Централно летно сметање на времето (Бахија де Бандерас)GMT-05:00view
Mexico: America/​MatamorosВреме во МатаморосЦентрално време во Северна Америка (Матаморос)Време во МатаморосЦентрално стандардно време во Северна Америка (Матаморос)Централно летно сметање на времето (Матаморос)view
Mexico: America/​MeridaВреме во МеридаЦентрално време во Северна Америка (Мерида)Време во МеридаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Мерида)Централно летно сметање на времето (Мерида)view
Mexico: America/​Mexico_CityВреме во Мексико СитиЦентрално време во Северна Америка (Мексико)Време во Мексико СитиЦентрално стандардно време во Северна Америка (Мексико)Централно летно сметање на времето (Мексико)view
Mexico: America/​MonterreyВреме во МонтерејЦентрално време во Северна Америка (Монтереј)Време во МонтерејЦентрално стандардно време во Северна Америка (Монтереј)Централно летно сметање на времето (Монтереј)view
Nicaragua: America/​ManaguaВреме во НикарагваЦентрално време во Северна Америка (Манагва)Време во НикарагваЦентрално стандардно време во Северна Америка (Манагва)n/an/aview
United States: America/​Indiana/​KnoxВреме во Нокс, ИндијанаЦентрално време во Северна Америка (Нокс, Индијана)Време во Нокс, ИндијанаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Нокс, Индијана)Централно летно сметање на времето (Нокс, Индијана)GMT-05:00view
United States: America/​Indiana/​Tell_CityВреме во Тел Сити, ИндијанаЦентрално време во Северна Америка (Тел Сити, Индијана)Време во Тел Сити, ИндијанаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Тел Сити, Индијана)Централно летно сметање на времето (Тел Сити, Индијана)view
United States: America/​MenomineeВреме во МеноминиЦентрално време во Северна Америка (Меномини)Време во МеноминиЦентрално стандардно време во Северна Америка (Меномини)Централно летно сметање на времето (Меномини)view
United States: America/​North_Dakota/​BeulahВреме во Бјула, Северна ДакотаЦентрално време во Северна Америка (Бјула, Северна Дакота)Време во Бјула, Северна ДакотаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Бјула, Северна Дакота)Централно летно сметање на времето (Бјула, Северна Дакота)view
United States: America/​North_Dakota/​CenterВреме во Центар, Северна ДакотаЦентрално време во Северна Америка (Центар, Северна Дакота)Време во Центар, Северна ДакотаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Центар, Северна Дакота)Централно летно сметање на времето (Центар, Северна Дакота)view
United States: America/​North_Dakota/​New_SalemВреме во Њу Салем, Северна ДакотаЦентрално време во Северна Америка (Њу Салем, Северна Дакота)Време во Њу Салем, Северна ДакотаЦентрално стандардно време во Северна Америка (Њу Салем, Северна Дакота)Централно летно сметање на времето (Њу Салем, Северна Дакота)view
North America
GMT-05:00
MZ: America_Eastern
United States: America/​New_YorkВреме во ЊујоркИсточно времеВреме во ЊујоркИсточно стандардно времеGMT-05:00Источно летно сметање на времетоGMT-04:00view
Bahamas: America/​NassauВреме во БахамиИсточно време (Бахами)Време во БахамиИсточно стандардно време (Бахами)GMT-05:00Источно летно сметање на времето (Бахами)GMT-04:00view
Canada: America/​Coral_HarbourВреме во Корал ХарборИсточно време (Корал Харбор)Време во Корал ХарборИсточно стандардно време (Корал Харбор)n/an/aview
Canada: America/​IqaluitВреме во ИкалуитИсточно време (Икалуит)Време во ИкалуитИсточно стандардно време (Икалуит)Источно летно сметање на времето (Икалуит)GMT-04:00view
Canada: America/​NipigonВреме во НипигонИсточно време (Нипигон)Време во НипигонИсточно стандардно време (Нипигон)Источно летно сметање на времето (Нипигон)view
Canada: America/​PangnirtungВреме во ПангниртунгИсточно време (Пангниртунг)Време во ПангниртунгИсточно стандардно време (Пангниртунг)Источно летно сметање на времето (Пангниртунг)view
Canada: America/​Thunder_BayВреме во Тандр БејИсточно време (Тандр Беј)Време во Тандр БејИсточно стандардно време (Тандр Беј)Источно летно сметање на времето (Тандр Беј)view
Canada: America/​TorontoВреме во ТоронтоИсточно време (Канада)Време во ТоронтоИсточно стандардно време (Канада)Источно летно сметање на времето (Канада)view
Cayman Islands: America/​CaymanВреме во Кајмански ОстровиИсточно време (Кајмански Острови)Време во Кајмански ОстровиИсточно стандардно време (Кајмански Острови)n/an/aview
Haiti: America/​Port-au-PrinceВреме во ХаитиИсточно време (Хаити)Време во ХаитиИсточно стандардно време (Хаити)Источно летно сметање на времето (Хаити)GMT-04:00view
Jamaica: America/​JamaicaВреме во ЈамајкаИсточно време (Јамајка)Време во ЈамајкаИсточно стандардно време (Јамајка)n/an/aview
Mexico: America/​CancunВреме во КанкунИсточно време (Канкун)Време во КанкунИсточно стандардно време (Канкун)view
Panama: America/​PanamaВреме во ПанамаИсточно време (Панама)Време во ПанамаИсточно стандардно време (Панама)view
Turks & Caicos Islands: America/​Grand_TurkВреме во Острови Туркс и КаикосИсточно време (Гранд Турк)Време во Острови Туркс и КаикосИсточно летно сметање на времето (Гранд Турк)GMT-04:00Атлантско летно сметање на времето (Гранд Турк)GMT-04:00view
United States: America/​DetroitВреме во ДетроитИсточно време (Детроит)Време во ДетроитИсточно стандардно време (Детроит)GMT-05:00Источно летно сметање на времето (Детроит)view
United States: America/​Indiana/​MarengoВреме во Маренго, ИндијанаИсточно време (Маренго, Индијана)Време во Маренго, ИндијанаИсточно стандардно време (Маренго, Индијана)Источно летно сметање на времето (Маренго, Индијана)view
United States: America/​Indiana/​PetersburgВреме во Питерсбург, ИндијанаИсточно време (Питерсбург, Индијана)Време во Питерсбург, ИндијанаИсточно стандардно време (Питерсбург, Индијана)Источно летно сметање на времето (Питерсбург, Индијана)view
United States: America/​Indiana/​VevayВреме во Вивеј, ИндијанаИсточно време (Вивеј, Индијана)Време во Вивеј, ИндијанаИсточно стандардно време (Вивеј, Индијана)Источно летно сметање на времето (Вивеј, Индијана)view
United States: America/​Indiana/​VincennesВреме во Венсен, ИндијанаИсточно време (Венсен, Индијана)Време во Венсен, ИндијанаИсточно стандардно време (Венсен, Индијана)Источно летно сметање на времето (Венсен, Индијана)view
United States: America/​Indiana/​WinamacВреме во Винамак, ИндијанаИсточно време (Винамак, Индијана)Време во Винамак, ИндијанаИсточно стандардно време (Винамак, Индијана)Источно летно сметање на времето (Винамак, Индијана)view
United States: America/​IndianapolisВреме во ИндијанаполисИсточно време (Индијанаполис)Време во ИндијанаполисИсточно стандардно време (Индијанаполис)Источно летно сметање на времето (Индијанаполис)view
United States: America/​Kentucky/​MonticelloВреме во Монтичело, КентакиИсточно време (Монтичело, Кентаки)Време во Монтичело, КентакиИсточно стандардно време (Монтичело, Кентаки)Источно летно сметање на времето (Монтичело, Кентаки)view
United States: America/​LouisvilleВреме во ЛуизвилИсточно време (Луизвил)Време во ЛуизвилИсточно стандардно време (Луизвил)Источно летно сметање на времето (Луизвил)view
North America
GMT-05:00
MZ: Cuba
Cuba: America/​HavanaВреме во ХаванаВреме во КубаВреме во ХаванаСтандардно време во КубаGMT-05:00Летно сметање на времето во КубаGMT-04:00view
North America
GMT-04:00
MZ: Atlantic
Canada: America/​HalifaxВреме во ХалифаксАтлантско времеВреме во ХалифаксАтлантско стандардно времеGMT-04:00Атлантско летно сметање на времетоGMT-03:00view
Anguilla: America/​AnguillaВреме во АнгвилаАтлантско време (Ангвила)Време во АнгвилаАтлантско стандардно време (Ангвила)GMT-04:00n/an/aview
Antigua & Barbuda: America/​AntiguaВреме во Антига и БарбудаАтлантско време (Антига и Барбуда)Време во Антига и БарбудаАтлантско стандардно време (Антига и Барбуда)view
Aruba: America/​ArubaВреме во АрубаАтлантско време (Аруба)Време во АрубаАтлантско стандардно време (Аруба)view
Barbados: America/​BarbadosВреме во БарбадосАтлантско време (Барбадос)Време во БарбадосАтлантско стандардно време (Барбадос)view
Bermuda: Atlantic/​BermudaВреме во БермудиАтлантско време (Бермуди)Време во БермудиАтлантско стандардно време (Бермуди)Атлантско летно сметање на времето (Бермуди)GMT-03:00view
British Virgin Islands: America/​TortolaВреме во Британски Девствени ОстровиАтлантско време (Британски Девствени Острови)Време во Британски Девствени ОстровиАтлантско стандардно време (Британски Девствени Острови)n/an/aview
Canada: America/​Blanc-SablonВреме во Бланк-СејблонАтлантско време (Бланк-Сејблон)Време во Бланк-СејблонАтлантско стандардно време (Бланк-Сејблон)view
Canada: America/​Glace_BayВреме во Глејс БејАтлантско време (Глејс Беј)Време во Глејс БејАтлантско стандардно време (Глејс Беј)Атлантско летно сметање на времето (Глејс Беј)GMT-03:00view
Canada: America/​MonctonВреме во МонктонАтлантско време (Монктон)Време во МонктонАтлантско стандардно време (Монктон)Атлантско летно сметање на времето (Монктон)view
Caribbean Netherlands: America/​KralendijkВреме во Карипска ХоландијаАтлантско време (Карипска Холандија)Време во Карипска ХоландијаАтлантско стандардно време (Карипска Холандија)n/an/aview
Curaçao: America/​CuracaoВреме во КурасаоАтлантско време (Курасао)Време во КурасаоАтлантско стандардно време (Курасао)view
Dominica: America/​DominicaВреме во ДоминикаАтлантско време (Доминика)Време во ДоминикаАтлантско стандардно време (Доминика)view
Greenland: America/​ThuleВреме во ТулеАтлантско време (Гренланд)Време во ТулеАтлантско стандардно време (Гренланд)Атлантско летно сметање на времето (Гренланд)GMT-03:00view
Grenada: America/​GrenadaВреме во ГренадаАтлантско време (Гренада)Време во ГренадаАтлантско стандардно време (Гренада)n/an/aview
Guadeloupe: America/​GuadeloupeВреме во ГвадалупеАтлантско време (Гвадалупе)Време во ГвадалупеАтлантско стандардно време (Гвадалупе)view
Martinique: America/​MartiniqueВреме во МартиникАтлантско време (Мартиник)Време во МартиникАтлантско стандардно време (Мартиник)view
Montserrat: America/​MontserratВреме во МонсератАтлантско време (Монсерат)Време во МонсератАтлантско стандардно време (Монсерат)view
Puerto Rico: America/​Puerto_RicoВреме во ПорторикоАтлантско време (Порторико)Време во ПорторикоАтлантско стандардно време (Порторико)view
Sint Maarten: America/​Lower_PrincesВреме во Свети МартинАтлантско време (Свети Мартин)Време во Свети МартинАтлантско стандардно време (Свети Мартин)view
St. Barthélemy: America/​St_BarthelemyВреме во Свети ВартоломејАтлантско време (Сент Бартоломеј)Време во Свети ВартоломејАтлантско стандардно време (Сент Бартоломеј)view
St. Kitts & Nevis: America/​St_KittsВреме во Свети Китс и НевисАтлантско време (Свети Китс и Невис)Време во Свети Китс и НевисАтлантско стандардно време (Свети Китс и Невис)view
St. Martin: America/​MarigotВреме во Сент МартинАтлантско време (Сент Мартин)Време во Сент МартинАтлантско стандардно време (Сент Мартин)view
St. Lucia: America/​St_LuciaВреме во Сент ЛусијаАтлантско време (Сент Лусија)Време во Сент ЛусијаАтлантско стандардно време (Сент Лусија)view
St. Vincent & Grenadines: America/​St_VincentВреме во Сент Винсент и ГренадиниАтлантско време (Сент Винсент и Гренадини)Време во Сент Винсент и ГренадиниАтлантско стандардно време (Сент Винсент и Гренадини)view
Trinidad & Tobago: America/​Port_of_SpainВреме во Порт ов СпејнАтлантско време (Тринидад и Тобаго)Време во Порт ов СпејнАтлантско стандардно време (Тринидад и Тобаго)view
U.S. Virgin Islands: America/​St_ThomasВреме во Американски Девствени ОстровиАтлантско време (Американски Девствени Острови)Време во Американски Девствени ОстровиАтлантско стандардно време (Американски Девствени Острови)view
North America
GMT-04:00
MZ: Dominican
Dominican Republic: America/​Santo_DomingoВреме во Доминиканска РепубликаАтлантско време (Санто Доминго)Време во Доминиканска РепубликаАтлантско стандардно време (Санто Доминго)GMT-04:00
North America
GMT-04:00
MZ: Goose_Bay
Canada: America/​Goose_BayВреме во Гус БејАтлантско време (Гус Беј)Време во Гус БејАтлантско стандардно време (Гус Беј)Атлантско летно сметање на времето (Гус Беј)GMT-03:00
North America
GMT-03:30
MZ: Newfoundland
Canada: America/​St_JohnsВреме во Сент ЏонсВреме на ЊуфаундлендВреме во Сент ЏонсСтандардно време на ЊуфаундлендGMT-03:30Летно сметање на времето на ЊуфаундлендGMT-02:30view
North America
GMT-03:00
MZ: Greenland_Western
Greenland: America/​GodthabВреме во ГренландВреме во Западен ГренландВреме во ГренландСтандардно време во Западен ГренландGMT-03:00Летно сметање на времето во Западен ГренландGMT-02:00view
North America
GMT-03:00
MZ: Pierre_Miquelon
St. Pierre & Miquelon: America/​MiquelonВреме во Сент Пјер и МикеланВреме на на Сент Пјер и МикеланВреме во Сент Пјер и МикеланСтандардно време на Сент Пјер и МикеланЛетно сметање на времето на Сент Пјер и Микеланview
North America
GMT-01:00
MZ: Greenland_Central
Greenland: America/​ScoresbysundВреме во ИтокортормитВреме во Источен ГренландВреме во ИтокортормитСтандардно време во Источен ГренландGMT-01:00Летно сметање на времето во Источен ГренландGMT+00:00
North America
GMT-01:00
MZ: Greenland_Eastern
view
South America
GMT-06:00
MZ: Easter
Chile: Pacific/​EasterВреме во Велигденски ОстровВреме на Велигденскиот ОстровВреме во Велигденски ОстровСтандардно време на Велигденскиот ОстровGMT-06:00Летно време на Велигденскиот ОстровGMT-05:00view
South America
GMT-06:00
MZ: Galapagos
Ecuador: Pacific/​GalapagosВреме во ГалапагосВреме во ГалапагосВреме во ГалапагосВреме во Галапагосn/an/aview
South America
GMT-05:00
MZ: Acre
Brazil: America/​Rio_BrancoВреме во Рио БранкоАкре времеВреме во Рио БранкоАкре стандардно времеGMT-05:00view
Brazil: America/​EirunepeВреме во ЕирунепеАкре време (Еирунепе)Време во ЕирунепеАкре стандардно време (Еирунепе)GMT-05:00view
South America
GMT-05:00
MZ: Colombia
Colombia: America/​BogotaВреме во КолумбијаВреме во КолумбијаВреме во КолумбијаСтандардно време во КолумбијаGMT-05:00view
South America
GMT-05:00
MZ: Ecuador
Ecuador: America/​GuayaquilВреме во ЕквадорВреме во ЕквадорВреме во ЕквадорВреме во Еквадорview
South America
GMT-05:00
MZ: Peru
Peru: America/​LimaВреме во ПеруВреме во ПеруВреме во ПеруСтандардно време во Перуview
South America
GMT-04:00
MZ: Amazon
Brazil: America/​ManausВреме во МанаусВреме во АмазонВреме во МанаусСтандардно време во АмазонGMT-04:00view
Brazil: America/​Campo_GrandeВреме во Кампо ГрандеВреме во Амазон (Кампо Гранде)Време во Кампо ГрандеСтандардно време во Амазон (Кампо Гранде)GMT-04:00Летно сметање на времето во Амазон (Кампо Гранде)GMT-03:00view
Brazil: America/​CuiabaВреме во КујабаВреме во Амазон (Кујаба)Време во КујабаСтандардно време во Амазон (Кујаба)Летно сметање на времето во Амазон (Кујаба)view
Brazil: America/​Boa_VistaВреме во Боа ВистаВреме во Амазон (Боа Виста)Време во Боа ВистаСтандардно време во Амазон (Боа Виста)n/an/aview
Brazil: America/​Porto_VelhoВреме во Порто ВељоВреме во Амазон (Порто Вељо)Време во Порто ВељоСтандардно време во Амазон (Порто Вељо)view
South America
GMT-04:00
MZ: Bolivia
Bolivia: America/​La_PazВреме во БоливијаВреме во БоливијаВреме во БоливијаВреме во БоливијаGMT-04:00view
South America
GMT-04:00
MZ: Chile
Chile: America/​SantiagoВреме во ЧилеВреме во ЧилеВреме во ЧилеСтандардно време во ЧилеЛетно сметање на времето во ЧилеGMT-03:00view
South America
GMT-04:00
MZ: Guyana
Guyana: America/​GuyanaВреме во ГвајанаВреме во ГвајанаВреме во ГвајанаВреме во Гвајанаn/an/aview
South America
GMT-04:00
MZ: Paraguay
Paraguay: America/​AsuncionВреме во ПарагвајВреме во ПарагвајВреме во ПарагвајСтандардно време во ПарагвајЛетно сметање на времето во ПарагвајGMT-03:00view
South America
GMT-04:00
MZ: Venezuela
Venezuela: America/​CaracasВреме во ВенецуелаВреме во ВенецуелаВреме во ВенецуелаВреме во Венецуелаn/an/aview
South America
GMT-03:00
MZ: Argentina
Argentina: America/​Buenos_AiresВреме во Буенос АиресВреме во АргентинаВреме во Буенос АиресСтандардно време во АргентинаGMT-03:00view
Argentina: America/​Argentina/​La_RiojaВреме во Ла РиохаВреме во Аргентина (Ла Риоха)Време во Ла РиохаСтандардно време во Аргентина (Ла Риоха)GMT-03:00view
Argentina: America/​Argentina/​Rio_GallegosВреме во Рио ГалегосВреме во Аргентина (Рио Галегос)Време во Рио ГалегосСтандардно време во Аргентина (Рио Галегос)view
Argentina: America/​Argentina/​SaltaВреме во СалтаВреме во Аргентина (Салта)Време во СалтаСтандардно време во Аргентина (Салта)view
Argentina: America/​Argentina/​San_JuanВреме во Сан ХуанВреме во Аргентина (Сан Хуан)Време во Сан ХуанСтандардно време во Аргентина (Сан Хуан)view
Argentina: America/​Argentina/​TucumanВреме во ТукуманВреме во Аргентина (Тукуман)Време во ТукуманСтандардно време во Аргентина (Тукуман)view
Argentina: America/​Argentina/​UshuaiaВреме во УшуајаВреме во Аргентина (Ушуаја)Време во УшуајаСтандардно време во Аргентина (Ушуаја)view
Argentina: America/​CatamarcaВреме во КатамаркаВреме во Аргентина (Катамарка)Време во КатамаркаСтандардно време во Аргентина (Катамарка)view
Argentina: America/​CordobaВреме во КордобаВреме во Аргентина (Кордоба)Време во КордобаСтандардно време во Аргентина (Кордоба)view
Argentina: America/​JujuyВреме во ХухујВреме во Аргентина (Хухуј)Време во ХухујСтандардно време во Аргентина (Хухуј)view
Argentina: America/​MendozaВреме во МендозаВреме во Аргентина (Мендоза)Време во МендозаСтандардно време во Аргентина (Мендоза)view
South America
GMT-03:00
MZ: Argentina_Western
Argentina: America/​Argentina/​San_LuisВреме во Сан ЛуисВреме во западна АргентинаВреме во Сан ЛуисСтандардно време во западна АргентинаGMT-03:00view
South America
GMT-03:00
MZ: Brasilia
Brazil: America/​Sao_PauloВреме во Сао ПаолоВреме во БразилијаВреме во Сао ПаолоСтандардно време во БразилијаЛетно сметање на времето во БразилијаGMT-02:00view
Brazil: America/​AraguainaВреме во АрагвајанаВреме во Бразилија (Арагвајана)Време во АрагвајанаСтандардно време во Бразилија (Арагвајана)GMT-03:00n/an/aview
Brazil: America/​BahiaВреме во БахиаВреме во Бразилија (Бахиа)Време во БахиаСтандардно време во Бразилија (Бахиа)view
Brazil: America/​BelemВреме во БелемВреме во Бразилија (Белем)Време во БелемСтандардно време во Бразилија (Белем)view
Brazil: America/​FortalezaВреме во ФорталезаВреме во Бразилија (Форталеза)Време во ФорталезаСтандардно време во Бразилија (Форталеза)view
Brazil: America/​MaceioВреме во МасејоВреме во Бразилија (Масејо)Време во МасејоСтандардно време во Бразилија (Масејо)view
Brazil: America/​RecifeВреме во РесифиВреме во Бразилија (Ресифи)Време во РесифиСтандардно време во Бразилија (Ресифи)view
Brazil: America/​SantaremВреме во СантаремВреме во Бразилија (Сантарем)Време во СантаремСтандардно време во Бразилија (Сантарем)view
South America
GMT-03:00
MZ: Dutch_Guiana
Suriname: America/​ParamariboВреме во СуринамВреме во СуринамВреме во СуринамВреме во СуринамGMT-03:00
South America
GMT-03:00
MZ: Falkland
Falkland Islands: Atlantic/​StanleyВреме во Фолкландски ОстровиВреме на Фолкландските ОстровиВреме во Фолкландски ОстровиСтандардно време на Фолкландските Островиview
South America
GMT-03:00
MZ: French_Guiana
French Guiana: America/​CayenneВреме во Француска ГвајанаВреме во Француска ГвајанаВреме во Француска ГвајанаВреме во Француска Гвајанаview
South America
GMT-03:00
MZ: Suriname
Suriname: America/​ParamariboВреме во СуринамВреме во СуринамВреме во СуринамВреме во Суринамview
South America
GMT-03:00
MZ: Uruguay
Uruguay: America/​MontevideoВреме во УругвајВреме во УругвајВреме во УругвајСтандардно време во Уругвајview
South America
GMT-02:00
MZ: Noronha
Brazil: America/​NoronhaВреме во НороњаВреме на Фернандо де НороњаВреме во НороњаСтандардно време на Фернандо де НороњаGMT-02:00view
South America
GMT-02:00
MZ: South_Georgia
South Georgia & South Sandwich Islands: Atlantic/​South_GeorgiaВреме во Јужна Џорџија и Јужни Сендвички ОстровиВреме во Јужна ГрузијаВреме во Јужна Џорџија и Јужни Сендвички ОстровиВреме во Јужна Грузијаview
Russia
GMT+03:00
MZ: Moscow
Russia: Europe/​MoscowВреме во МоскваВреме во МоскваВреме во МоскваСтандардно време во МоскваGMT+03:00view
Ukraine: Europe/​SimferopolВреме во СимферополВреме во Москва (Симферопол)Време во СимферополСтандардно време во Москва (Симферопол)GMT+03:00view
Russia
GMT+03:00
MZ: Volgograd
Russia: Europe/​VolgogradВреме во ВолгоградВреме во Москва (Волгоград)Време во ВолгоградСтандардно време во Москва (Волгоград)GMT+03:00view
Russia
GMT+04:00
MZ: Kuybyshev
Russia: Europe/​SamaraВреме во СамараСамара времеВреме во СамараСамара стандардно времеGMT+04:00
Russia
GMT+04:00
MZ: Samara
view
Russia
GMT+05:00
MZ: Sverdlovsk
Russia: Asia/​YekaterinburgВреме во ЕкатеринбургВреме во ЕкатеринбургВреме во ЕкатеринбургСтандардно време во ЕкатеринбургGMT+05:00
Russia
GMT+05:00
MZ: Yekaterinburg
view
Russia
GMT+06:00
MZ: Omsk
Russia: Asia/​OmskВреме во ОмскВреме во ОмскВреме во ОмскСтандардно време во ОмскGMT+06:00view
Russia
GMT+07:00
MZ: Krasnoyarsk
Russia: Asia/​KrasnoyarskВреме во КраснојарскВреме во КраснојарскВреме во КраснојарскСтандардно време во КраснојарскGMT+07:00view
Russia: Asia/​NovokuznetskВреме во НовокузњецкВреме во Краснојарск (Новокузњецк)Време во НовокузњецкСтандардно време во Краснојарск (Новокузњецк)GMT+07:00view
Russia
GMT+07:00
MZ: Novosibirsk
Russia: Asia/​NovosibirskВреме во НовосибирскВреме во НовосибирскВреме во НовосибирскСтандардно време во НовосибирскGMT+07:00view
Russia
GMT+08:00
MZ: Irkutsk
Russia: Asia/​IrkutskВреме во ИркутскВреме во ИркутскВреме во ИркутскСтандардно време во ИркутскGMT+08:00view
Russia
GMT+09:00
MZ: Yakutsk
Russia: Asia/​YakutskВреме во ЈакутскВреме во ЈакутскВреме во ЈакутскСтандардно време во ЈакутскGMT+09:00view
Russia: Asia/​ChitaВреме во ЧитаВреме во Јакутск (Чита)Време во ЧитаСтандардно време во Јакутск (Чита)GMT+09:00view
Russia: Asia/​KhandygaВреме во ХандигаВреме во Јакутск (Хандига)Време во ХандигаСтандардно време во Јакутск (Хандига)view
Russia
GMT+10:00
MZ: Vladivostok
Russia: Asia/​VladivostokВреме во ВладивостокВреме во ВладивостокВреме во ВладивостокСтандардно време во ВладивостокGMT+10:00view
Russia: Asia/​Ust-NeraВреме во Уст-НераВреме во Владивосток (Уст-Нера)Време во Уст-НераСтандардно време во Владивосток (Уст-Нера)GMT+10:00view
Russia
GMT+11:00
MZ: Magadan
Russia: Asia/​MagadanВреме во МагаданВреме во МагаданВреме во МагаданСтандардно време во МагаданGMT+11:00view
Russia
GMT+11:00
MZ: Sakhalin
Russia: Asia/​SakhalinВреме во СакалинВреме во СакалинВреме во СакалинСтандардно време во Сакалинview
Russia
GMT+12:00
MZ: Anadyr
Russia: Asia/​AnadyrВреме во АнадирАнадирско времеВреме во АнадирАнадирско стандардно времеGMT+12:00view
Russia
GMT+12:00
MZ: Kamchatka
Russia: Asia/​KamchatkaВреме во КамчаткаВреме во КамчаткаВреме во КамчаткаВреме во Камчатка
Western Asia
GMT+02:00
MZ: Israel
Israel: Asia/​JerusalemВреме во ЕрусалимВреме во ИзраелВреме во ЕрусалимСтандардно време во ИзраелGMT+02:00Летно сметање на времето во ИзраелGMT+03:00view
Western Asia
GMT+03:00
MZ: Arabian
Saudi Arabia: Asia/​RiyadhВреме во Саудиска АрабијаАрапско времеВреме во Саудиска АрабијаСтандардно арапско времеGMT+03:00n/an/aview
Bahrain: Asia/​BahrainВреме во БахреинАрапско време (Бахреин)Време во БахреинСтандардно арапско време (Бахреин)GMT+03:00view
Iraq: Asia/​BaghdadВреме во ИракАрапско време (Ирак)Време во ИракСтандардно арапско време (Ирак)view
Kuwait: Asia/​KuwaitВреме во КувајтАрапско време (Кувајт)Време во КувајтСтандардно арапско време (Кувајт)view
Qatar: Asia/​QatarВреме во КатарАрапско време (Катар)Време во КатарСтандардно арапско време (Катар)view
Yemen: Asia/​AdenВреме во ЈеменАрапско време (Јемен)Време во ЈеменСтандардно арапско време (Јемен)view
Western Asia
GMT+03:00
MZ: Turkey
Turkey: Europe/​IstanbulВреме во ИстанбулВреме во ИстанбулВреме во ИстанбулВреме во ИстанбулGMT+03:00
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Armenia
Armenia: Asia/​YerevanВреме во ЕреванВреме во ЕрменијаВреме во ЕреванСтандардно време во ЕрменијаGMT+04:00view
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Azerbaijan
Azerbaijan: Asia/​BakuВреме во АзербејџанВреме во АзербејџанВреме во АзербејџанСтандардно време во Азербејџанview
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Baku
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Georgia
Georgia: Asia/​TbilisiВреме во ГрузијаВреме во ГрузијаВреме во ГрузијаСтандардно време во Грузијаview
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Gulf
United Arab Emirates: Asia/​DubaiВреме во Обединети Арапски ЕмиратиВреме на Мексиканскиот ЗаливВреме во Обединети Арапски ЕмиратиВреме на Мексиканскиот Заливview
Oman: Asia/​MuscatВреме во ОманВреме на Мексиканскиот Залив (Оман)Време во ОманВреме на Мексиканскиот Залив (Оман)GMT+04:00view
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Tbilisi
Georgia: Asia/​TbilisiВреме во ГрузијаВреме во ГрузијаВреме во ГрузијаСтандардно време во ГрузијаGMT+04:00
Western Asia
GMT+04:00
MZ: Yerevan
Armenia: Asia/​YerevanВреме во ЕреванВреме во ЕрменијаВреме во ЕреванСтандардно време во Ерменија
Western Asia
GMT+05:00
MZ: French_Southern
French Southern Territories: Indian/​KerguelenВреме во Француски Јужни ТериторииФранцуско јужно и антарктичко времеВреме во Француски Јужни ТериторииФранцуско јужно и антарктичко времеGMT+05:00view
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Aktyubinsk
Kazakhstan: Asia/​AqtobeВреме во АктобеВреме во Западен КазахстанВреме во АктобеВреме во Западен Казахстан
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Aqtau
Kazakhstan: Asia/​AqtauВреме во АктауВреме во Западен Казахстан (Актау)Време во АктауВреме во Западен Казахстан (Актау)
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Aqtobe
Kazakhstan: Asia/​AqtobeВреме во АктобеВреме во Западен КазахстанВреме во АктобеВреме во Западен Казахстан
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Ashkhabad
Turkmenistan: Asia/​AshgabatВреме во АшкабадВреме во ТуркменистанВреме во АшкабадСтандардно време во Туркменистан
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Dushanbe
Tajikistan: Asia/​DushanbeВреме во ТаџикистанВреме во ТаџикистанВреме во ТаџикистанВреме во Таџикистан
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Kazakhstan_Western
Kazakhstan: Asia/​AqtobeВреме во АктобеВреме во Западен КазахстанВреме во АктобеВреме во Западен Казахстанview
Kazakhstan: Asia/​AtyrauВреме во АтирауВреме во Западен Казахстан (Атирау)Време во АтирауВреме во Западен Казахстан (Атирау)GMT+05:00view
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Oral
Kazakhstan: Asia/​OralВреме во ОралВреме во Западен Казахстан (Орал)Време во ОралВреме во Западен Казахстан (Орал)GMT+05:00
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Samarkand
Uzbekistan: Asia/​SamarkandВреме во СамаркандВреме во Узбекистан (Самарканд)Време во СамаркандСтандардно време во Узбекистан (Самарканд)
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Shevchenko
Kazakhstan: Asia/​AqtauВреме во АктауВреме во Западен Казахстан (Актау)Време во АктауВреме во Западен Казахстан (Актау)
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Tajikistan
Tajikistan: Asia/​DushanbeВреме во ТаџикистанВреме во ТаџикистанВреме во ТаџикистанВреме во Таџикистанview
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Tashkent
Uzbekistan: Asia/​TashkentВреме во УзбекистанВреме во УзбекистанВреме во УзбекистанСтандардно време во Узбекистан
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Turkmenistan
Turkmenistan: Asia/​AshgabatВреме во АшкабадВреме во ТуркменистанВреме во АшкабадСтандардно време во Туркменистанview
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Uralsk
Kazakhstan: Asia/​OralВреме во ОралВреме во Западен Казахстан (Орал)Време во ОралВреме во Западен Казахстан (Орал)
Central Asia
GMT+05:00
MZ: Uzbekistan
Uzbekistan: Asia/​TashkentВреме во УзбекистанВреме во УзбекистанВреме во УзбекистанСтандардно време во Узбекистанview
Central Asia
GMT+06:00
MZ: Almaty
Kazakhstan: Asia/​AlmatyВреме во АлматиВреме во Источен КазахстанВреме во АлматиВреме во Источен КазахстанGMT+06:00
Central Asia
GMT+06:00
MZ: Frunze
Kyrgyzstan: Asia/​BishkekВреме во КиргистанВреме во КиргистанВреме во КиргистанВреме во Киргистан
Central Asia
GMT+06:00
MZ: Kazakhstan_Eastern
Kazakhstan: Asia/​AlmatyВреме во АлматиВреме во Источен КазахстанВреме во АлматиВреме во Источен Казахстанview
Central Asia
GMT+06:00
MZ: Kizilorda
Kazakhstan: Asia/​QyzylordaВреме во КизилордаВреме во Источен Казахстан (Кизилорда)Време во КизилордаВреме во Источен Казахстан (Кизилорда)
Central Asia
GMT+06:00
MZ: Kyrgystan
Kyrgyzstan: Asia/​BishkekВреме во КиргистанВреме во КиргистанВреме во КиргистанВреме во Киргистанview
Central Asia
GMT+06:00
MZ: Qyzylorda
Kazakhstan: Asia/​QyzylordaВреме во КизилордаВреме во Источен Казахстан (Кизилорда)Време во КизилордаВреме во Источен Казахстан (Кизилорда)
Eastern Asia
GMT+06:00
MZ: Urumqi
China: Asia/​UrumqiВреме во УрумчиВреме во УрумчиВреме во УрумчиВреме во Урумчи
Eastern Asia
GMT+07:00
MZ: Hovd
Mongolia: Asia/​HovdВреме во ХовдВреме во ХовдВреме во ХовдСтандардно време во ХовдGMT+07:00view
Eastern Asia
GMT+08:00
MZ: China
China: Asia/​ShanghaiВреме во КинаВреме во КинаВреме во КинаСтандардно време во КинаGMT+08:00view
Eastern Asia
GMT+08:00
MZ: Choibalsan
Mongolia: Asia/​ChoibalsanВреме во ЧојбалсанВреме во ЧојбалсанВреме во ЧојбалсанСтандардно време во Чојбалсанview
Eastern Asia
GMT+08:00
MZ: Hong_Kong
Hong Kong SAR China: Asia/​Hong_KongВреме во Хонг КонгВреме во Хонг КонгВреме во Хонг КонгСтандардно време во Хонг Конгview
Eastern Asia
GMT+08:00
MZ: Macau
Macau SAR China: Asia/​MacauВреме во МакаоВреме во Кина (Макао)Време во МакаоСтандардно време во Кина (Макао)
Eastern Asia
GMT+08:00
MZ: Mongolia
Mongolia: Asia/​UlaanbaatarВреме во Улан БаторВреме во Улан БаторВреме во Улан БаторСтандардно време во Улан Баторview
Eastern Asia
GMT+08:00
MZ: Taipei
Taiwan: Asia/​TaipeiВреме во ТајпејВреме во ТајпејВреме во ТајпејСтандардно време во Тајпејview
Eastern Asia
GMT+08:30
MZ: Pyongyang
North Korea: Asia/​PyongyangВреме во Северна КорејаВреме во ПјонгјангВреме во Северна КорејаВреме во ПјонгјангGMT+08:30view
Eastern Asia
GMT+09:00
MZ: Japan
Japan: Asia/​TokyoВреме во ТокиоВреме во ЈапонијаВреме во ТокиоСтандардно време во ЈапонијаGMT+09:00view
Eastern Asia
GMT+09:00
MZ: Korea
South Korea: Asia/​SeoulВреме во СеулВреме во КорејаВреме во СеулСтандардно време во Корејаview
Southern Asia
GMT+03:30
MZ: Iran
Iran: Asia/​TehranВреме во ТехеранВреме во ИранВреме во ТехеранСтандардно време во ИранGMT+03:30Летно сметање на времето во ИранGMT+04:30view
Southern Asia
GMT+04:30
MZ: Afghanistan
Afghanistan: Asia/​KabulВреме во АвганистанВреме во АвганистанВреме во АвганистанВреме во АвганистанGMT+04:30n/an/aview
Southern Asia
GMT+05:00
MZ: Karachi
Pakistan: Asia/​KarachiВреме во КарачиВреме во ПакистанВреме во КарачиСтандардно време во ПакистанGMT+05:00
Southern Asia
GMT+05:00
MZ: Maldives
Maldives: Indian/​MaldivesВреме во МалдивиВреме на МалдивиВреме во МалдивиВреме на Малдивиview
Southern Asia
GMT+05:00
MZ: Pakistan
Pakistan: Asia/​KarachiВреме во КарачиВреме во ПакистанВреме во КарачиСтандардно време во Пакистанview
Southern Asia
GMT+05:30
MZ: India
India: Asia/​CalcuttaВреме во КалкутаВреме во ИндијаВреме во КалкутаВреме во ИндијаGMT+05:30view
Southern Asia
GMT+05:30
MZ: Lanka
Sri Lanka: Asia/​ColomboВреме во Шри ЛанкаВреме во Индија (Шри Ланка)Време во Шри ЛанкаВреме во Индија (Шри Ланка)
Southern Asia
GMT+05:45
MZ: Nepal
Nepal: Asia/​KatmanduВреме во КатмандуВреме во НепалВреме во КатмандуВреме во НепалGMT+05:45view
Southern Asia
GMT+06:00
MZ: Bangladesh
Bangladesh: Asia/​DhakaВреме во ДакаВреме во БангладешВреме во ДакаСтандардно време во БангладешGMT+06:00view
Southern Asia
GMT+06:00
MZ: Bhutan
Bhutan: Asia/​ThimphuВреме во ТимпуВреме во БутанВреме во ТимпуВреме во Бутанview
Southern Asia
GMT+06:00
MZ: Dacca
Bangladesh: Asia/​DhakaВреме во ДакаВреме во БангладешВреме во ДакаСтандардно време во Бангладеш
Southeast Asia
GMT+06:30
MZ: Myanmar
Myanmar (Burma): Asia/​RangoonВреме во РангунВреме во МјанмарВреме во РангунВреме во МјанмарGMT+06:30view
Southeast Asia
GMT+07:00
MZ: Indochina
Thailand: Asia/​BangkokВреме во ТајландВреме во ИндокинаВреме во ТајландВреме во ИндокинаGMT+07:00view
Cambodia: Asia/​Phnom_PenhВреме во КамбоџаВреме во Индокина (Камбоџа)Време во КамбоџаВреме во Индокина (Камбоџа)GMT+07:00view
Laos: Asia/​VientianeВреме во ЛаосВреме во Индокина (Лаос)Време во ЛаосВреме во Индокина (Лаос)view
Vietnam: Asia/​SaigonВреме во Хо Ши МинВреме во Индокина (Хо Ши Мин)Време во Хо Ши МинВреме во Индокина (Хо Ши Мин)view
Southeast Asia
GMT+07:00
MZ: Indonesia_Western
Indonesia: Asia/​JakartaВреме во ЏакартаВреме во Западна ИндонезијаВреме во ЏакартаВреме во Западна ИндонезијаGMT+07:00view
Indonesia: Asia/​PontianakВреме во ПонтијанакВреме во Западна Индонезија (Понтијанак)Време во ПонтијанакВреме во Западна Индонезија (Понтијанак)GMT+07:00view
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Borneo
Malaysia: Asia/​KuchingВреме во КучингВреме во МалезијаВреме во КучингВреме во МалезијаGMT+08:00
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Brunei
Brunei: Asia/​BruneiВреме во БрунејВреме во Брунеј ДарусаламВреме во БрунејВреме во Брунеј Дарусаламview
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Indonesia_Central
Indonesia: Asia/​MakassarВреме во МакасарВреме во Централна ИндонезијаВреме во МакасарВреме во Централна Индонезијаview
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Malaya
Malaysia: Asia/​Kuala_LumpurВреме во МалезијаВреме во Малезија (Куала Лумпур)Време во МалезијаВреме во Малезија (Куала Лумпур)
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Malaysia
Malaysia: Asia/​KuchingВреме во КучингВреме во МалезијаВреме во КучингВреме во Малезијаview
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Philippines
Philippines: Asia/​ManilaВреме во ФилипиниВреме во ФилипиниВреме во ФилипиниСтандардно време во Филипиниview
Southeast Asia
GMT+08:00
MZ: Singapore
Singapore: Asia/​SingaporeВреме во СингапурВреме во СингапурВреме во СингапурВреме во Сингапурview
Southeast Asia
GMT+09:00
MZ: East_Timor
Timor-Leste: Asia/​DiliВреме во Источен Тимор (Тимор Лесте)Време во Источен ТиморВреме во Источен Тимор (Тимор Лесте)Време во Источен ТиморGMT+09:00view
Southeast Asia
GMT+09:00
MZ: Indonesia_Eastern
Indonesia: Asia/​JayapuraВреме во ЏајапураВреме во Источна ИндонезијаВреме во ЏајапураВреме во Источна Индонезијаview
Australasia
GMT+06:30
MZ: Cocos
Cocos (Keeling) Islands: Indian/​CocosВреме во Кокосови (Килиншки) ОстровиВреме на Кокосовите ОстровиВреме во Кокосови (Килиншки) ОстровиВреме на Кокосовите ОстровиGMT+06:30view
Australasia
GMT+07:00
MZ: Christmas
Christmas Island: Indian/​ChristmasВреме во Божиќен ОстровВреме на Божиќниот ОстровВреме во Божиќен ОстровВреме на Божиќниот ОстровGMT+07:00view
Australasia
GMT+08:00
MZ: Australia_Western
Australia: Australia/​PerthВреме во ПертВреме во Западна АвстралијаВреме во ПертСтандардно време во Западна АвстралијаGMT+08:00view
Australasia
GMT+08:45
MZ: Australia_CentralWestern
Australia: Australia/​EuclaВреме во ЈуклаВреме во Централна и Западна АвстралијаВреме во ЈуклаСтандардно време во Централна и Западна АвстралијаGMT+08:45view
Australasia
GMT+09:30
MZ: Australia_Central
Australia: Australia/​AdelaideВреме во АделаидаВреме во Централна АвстралијаВреме во АделаидаСтандардно време во Централна АвстралијаGMT+09:30Летно сметање на времето во Централна АвстралијаGMT+10:30view
Australia: Australia/​Broken_HillВреме во Брокен ХилВреме во Централна Австралија (Брокен Хил)Време во Брокен ХилСтандардно време во Централна Австралија (Брокен Хил)GMT+09:30Летно сметање на времето во Централна Австралија (Брокен Хил)GMT+10:30view
Australia: Australia/​DarwinВреме во ДарвинВреме во Централна Австралија (Дарвин)Време во ДарвинСтандардно време во Централна Австралија (Дарвин)n/an/aview
Australasia
GMT+10:00
MZ: Australia_Eastern
Australia: Australia/​SydneyВреме во СиднејВреме во Источна АвстралијаВреме во СиднејСтандардно време во Источна АвстралијаGMT+10:00Летно сметање на времето во Источна АвстралијаGMT+11:00view
Australia: Australia/​CurrieВреме во КуриеВреме во Источна Австралија (Курие)Време во КуриеСтандардно време во Источна Австралија (Курие)GMT+10:00Летно сметање на времето во Источна Австралија (Курие)GMT+11:00view
Australia: Australia/​HobartВреме во ХобартВреме во Источна Австралија (Хобарт)Време во ХобартСтандардно време во Источна Австралија (Хобарт)Летно сметање на времето во Источна Австралија (Хобарт)view
Australia: Australia/​MelbourneВреме во МелбурнВреме во Источна Австралија (Мелбурн)Време во МелбурнСтандардно време во Источна Австралија (Мелбурн)Летно сметање на времето во Источна Австралија (Мелбурн)view
Australia: Australia/​BrisbaneВреме во БризбејнВреме во Источна Австралија (Бризбејн)Време во БризбејнСтандардно време во Источна Австралија (Бризбејн)n/an/aview
Australia: Australia/​LindemanВреме во ЛиндеманВреме во Источна Австралија (Линдеман)Време во ЛиндеманСтандардно време во Источна Австралија (Линдеман)view
Australasia
GMT+10:30
MZ: Lord_Howe
Australia: Australia/​Lord_HoweВреме во Лорд ХауВреме во Лорд ХауВреме во Лорд ХауСтандардно време во Лорд ХауGMT+10:30Летно сметање на времето во Лорд ХауGMT+11:00view
Australasia
GMT+11:00
MZ: Macquarie
Australia: Antarctica/​MacquarieВреме во МаквориВреме на Островот МакуариВреме во МаквориВреме на Островот МакуариGMT+11:00n/an/aview
Australasia
GMT+11:00
MZ: Norfolk
Norfolk Island: Pacific/​NorfolkВреме во Норфолшки ОстровВреме на Островите НорфолкВреме во Норфолшки ОстровВреме на Островите Норфолкview
Australasia
GMT+12:00
MZ: New_Zealand
New Zealand: Pacific/​AucklandВреме во Нов ЗеландВреме во Нов ЗеландВреме во Нов ЗеландСтандардно време во Нов ЗеландGMT+12:00Летно сметање на времето во Нов ЗеландGMT+13:00view
Antarctica: Antarctica/​McMurdoВреме во МакмурдоВреме во Нов Зеланд (Антарктик)Време во МакмурдоСтандардно време во Нов Зеланд (Антарктик)GMT+12:00Летно сметање на времето во Нов Зеланд (Антарктик)GMT+13:00view
Australasia
GMT+12:45
MZ: Chatham
New Zealand: Pacific/​ChathamВреме во ЧатамВреме во ЧатамВреме во ЧатамСтандардно време во ЧатамGMT+12:45Летно сметање на времето во ЧатамGMT+13:45view
Antarctica
GMT-03:00
MZ: Rothera
Antarctica: Antarctica/​RotheraВреме во РотераВреме во РотераВреме во РотераВреме во РотераGMT-03:00n/an/aview
Antarctica
GMT+03:00
MZ: Syowa
Antarctica: Antarctica/​SyowaВреме во СајоваВреме во СајоваВреме во СајоваВреме во СајоваGMT+03:00view
Antarctica
GMT+05:00
MZ: Mawson
Antarctica: Antarctica/​MawsonВреме во МосонВреме во МосонВреме во МосонВреме во МосонGMT+05:00view
Antarctica
GMT+06:00
MZ: Vostok
Antarctica: Antarctica/​VostokВреме во ВостокВреме во ВостокВреме во ВостокВреме во ВостокGMT+06:00view
Antarctica
GMT+07:00
MZ: Davis
Antarctica: Antarctica/​DavisВреме во ДејвисВреме во ДејвисВреме во ДејвисВреме во ДејвисGMT+07:00view
Antarctica
GMT+08:00
MZ: Casey
Antarctica: Antarctica/​CaseyВреме во КејсиВреме во Западна Австралија (Кејси)Време во КејсиСтандардно време во Западна Австралија (Кејси)GMT+08:00Кејси (+1)GMT+11:00
Antarctica
GMT+10:00
MZ: DumontDUrville
Antarctica: Antarctica/​DumontDUrvilleВреме во Димон ДирвилВреме во Димон ДирвилВреме во Димон ДирвилВреме во Димон ДирвилGMT+10:00n/an/aview